Om os

Om Refleksionstid

Vores vision:

 • Oplysning
 • Podcasts med dybde
 • På forskerens præmisser
 • At dække forskningen bredt
 • At samarbejde bredt
 • Aalborg Universitet; Aalborg og Nordjylland fremad!

Vi er et medie, der fokuserer på oplysning. Vi taler til dem der sammen med os, vil dykke ned i diverse videnskabelige emner, blive udfordret og blive klogere. Alt for mange medier skærer i vores optik alting ud i pap og banaliserer indholdet. Vi går den anden vej. Vi vil gerne formidle forskningens forbehold, dens kompleksitet, begrænsninger og perspektiver.

Derfor varer vores podcast omkring en halv time. Det er for os at se et minimum, for at nå den dybde vi gerne vil præsentere. Podcasten laves i samarbejde med forskeren på den måde, at vi gennem hele processen, fra den indledende kontakt, til det færdige produkt tilbyder forskeren al mulig indflydelse.

Der er en tendens til for tiden, at forskere ofte bliver spændt for en redaktionel dagsorden, og primært får deres forskning formidlet, hvis det spiller ind i en aktuel mediedagsorden. Vi går den modsatte vej. Vi lader forskningen sætte dagsordenen, og på den måde tilbyder vi et unikt indblik i, hvad der rent faktisk optager forskere på en af landets førende videnscentre.

Vi agter også at sprede vores nedslag i denne enorme masse af videnskabeligt arbejde så meget som muligt. Vi vil dække AAU’s forskning bredt, humaniora, samfunds- og naturvidenskab, og med så mange institutter som muligt repræsenteret. I en tid hvor der bliver set skævt til visse grene af forskningen, er det vigtigt at vise offentligheden, at den både er relevant, anvendelig og berigende.

Vi samarbejder på nuværende tidspunkt med AAU Kommunikation, som bl.a. håndterer universitetets pressearbejde. Vi hjælper hinanden gensidigt med formidlingsopgaven og vi har fået stillet lokale til rådighed til optagelse af podcasts. Vi samarbejder også med AUB, Aalborg Universitets Bibliotek, som forsøger at igangsætte og samle podcast og medieinitiativer på tværs af universitetet. Derudover samarbejder vi også med Beyond Listening, som har lavet jingler, musik og lyddesign på vores podcasts.

Slutteligt er det vores vision at promovere Aalborg Universitet, så vi kan være med til at bringe Aalborg og Nordjylland fremad!

Vores team og historie:

Vi er Martin Jensen og Anders Jensen, begge kandidater fra AAU i hhv. sociologi og anvendt filosofi. Vi startede Refleksionstid i foråret 2019, efter vi begge havde været involveret i andre formidlingsprojekter. Vi lancerede projektet sommeren 2019, hvor vi med lanceringen offentliggjorde de første 5 podcasts. Herefter har vi udgivet én hver anden uge. Vi laver alle dele af produktionen selv. Kontakt til forskere, research, udformning af interviewguide, interview, redigering, udgivelse, sociale medier mv.

Vi vil meget gerne kontaktes hvis du:

 • Selv er forsker på AAU og gerne vil medvirke i en podcast.
 • Har ønsker til en forsker eller et forskningsområde på AAU, du gerne ser os dykke ned i.
 • Har et ønske om at lave et samarbejde med os på den ene eller anden facon.
 • Har behov for at få produceret en eller flere podcast ifm. et forskningsprojekt eller lignende.
 • Har spørgsmål til en af vores podcasts, eller forskerne vi har interviewet.
 • Eller har andre spørgsmål, kommentarer osv.